roohsabz

اموزشی

roohsabz

اموزشی

جهت درس دانشگاهی

بایگانی
آخرین مطالب

۱۱ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

سرمایه گذاری و گسترش فضای سبز

جدای از تمام منافع فوق، درختان برای نگهداری و حفاظت مخارجی را هم در بر دارند. میزان بهره برداری از درختان با نحوه ی نگهداری و حفاظت از آنها رابطه ی مستقیم دارد. بیشترین هزینه برای کاشت آنها، همان ابتدا است، یعنی خرید نهال ها، خاک و کود، که بسته به نوع نیاز و استفاده ی شما از درخت باید در خرید آن دقت کنید، مخارج بعدی شامل آبرسانی، هرس کردن شاخ و برگهای زائد است و در بعضی مواقع جابه جایی درختان  و دوباره کاشتن آن ها نیز هزینه های گزافی را به دنبال دارد.

برای عملکرد بهتر درختان و فضای سبز، رسیدگی علمی و ترمیم آنها ضروری است. تقویت و سم پاشی خاک، هرس به موقع (تا حدی که خاصیت سایه دهی خود را از دست ندهد)، همواره سرعت رشد درخت را افزایش می دهد. با گذراندن دوره ی مراقبت های خانگی و علمی از گیاهان می تواند با نکات بیشتری در این مورد برای کیفیت بهتر فضای سبز خود استفاده کنید.

  • hooman farahmandazar

منافع اقتصادی

درست است که تمامی درختها و درختچه ها مفید هستند اما بسته به نوع، اندازه و وضعیت آب و هوایی برای رشد و کاربرد آنها دارای ارزشبندی متفاوتی هستند. بهره بری از درختان می تواند بصورت مستقیم یا غیر مستقیم باشد. نقش آنها در کاهش مصرف سوخت انرژی بصورت بهره بری مستقیم است، مثل، استفاده از خنکی هوا و تمیزی آن، بهره از سایه ی درختان به روی منازل و اطراف، بادشکن بودن درختان که همگی آنها منجر به استفاده کمتر از سوخت در مصرف از کولر و می شود. هر چه عمر درختان طویل بیشتر باشد ارزش آن نیز بالا تر است. با کمی نگاه دقیق تر می بینیم که داشتن فضای سبز چه مزایای به نسب فضاهای امروز شهری که به تدریج عاری از این مزیت طبیعی است، دارد.

منافع غیر مستقیم درختان از وسعت بیشتری برخوردارند که بیشتر آنها جنبه ی همگانی دارد تا فردی. با ایجاد فضای سبز بیشتر، میزان ساختمان سازی ها و متعاقبا” تراکم جمعیت کمتر شده و تقاضا برای مصرف برق و آب کاهش می یابد، کماکان شاهدیم که چطور با از بین بردن این فضاها، برج سازی ها، هزینه های قبوض هر روز افزایش می یابد. درختان با ایجاد هوای سالم، هزینه های ساخت و نصب تصفیه کننده های هوا را کم تر می کنند. شاید با نگاه اول خیلی این مبالغ به چشم نیاید ولی با احتساب همه ی آنها می بینیم که چه مبالغ هنگفتی را شامل می شود

  • hooman farahmandazar

فواید اجتماعی

انسان ها از وجود طبیعت و درختان همواره لذت می برند، ما با نگاه به درختان، به آرامش، سبکبالی و حس زندگی می رسیم. تحقیقات نشان داده است که حتی بیشتر بیماران بعد از عمل جراحی و یا بیماران قلبی، اگر در بیمارستان در اتاقی با منظره ای رو به طبیعت و درختان بستری شوند، بهبود آنها سریع تر می شود. وجود درختانی که در خیابان های شهری نیز کاشته می شوند نشان پیوند قدیمی بین انسان و طبیعت است، به همین دلیل است که به منظور استحکام این رابطه، همگی سعی می کنیم تا از درختان کهنسال قدیمی محافظت بیشتری به عمل آوریم.

تفاوت در قد و ضخامت و استحکام این درختان زیبایی آنها را رقم می زند، گویی که همیشه زنده هستند و ما انسان ها گاهی اوقات با کاشت درختانی که دوست داریم خود به خود آنها را بخشی از زندگی خود می دانیم.

 

  • hooman farahmandazar

 

در ادبیات  سرزمین  ما ، سرو کاشمر شهرت بسیار دارد  و مردم معتقدبودندکه  زرتشت پیامبر  آنرا با دست خود کاشته است دربسیاری از متون کهن راجع به  این سرو مطالب فراوان نگاشته شده از جمله  در تاریخ بیهقی  و معجم البلدان ا زعلاقه  ایرانیان به سرو کهنن  کاشمر سخنان بسیاری به میان آمده است .

  • hooman farahmandazar

 

درحدود 420 میلیون سال پیش در طی دوران سیلورین گیاهان کهن  شروع به انتشار در کره زمین کردند و طی میلیون ها سال بازیستگاه های گوناگون  جهان سازگاری یافتند در اولین جنگل ها ، دم اسبی  عظیم الجثه ، خزه های غول پیکر و سرخس هایی با ارتفاع  بیش از 12 متر غلبه یافتند .


حیات روی کره زمین  به تکامل خود ادامه داد در دوره  کرتاسه (114 تا 65 میلیون سال پیش اولین نهاندانگان (گیاهان گلدار) ظاهر شدند . آنها  با حشرات پروندگاه و پستانداران  تکامل توام یافتند و به سرعت انتشار پیدا کردند  به طوریکه تا پایان دوره کرتاسه بیشتر چشم اندازهای زمین را پوشاندند .


  • hooman farahmandazar

 

این قامت بلند و باشکوه  طلای سبزی است که زیستن ، شکوفایی ، حرکت ،پویایی را به ما می فهماند خداوند این موجود سبز و با برکت را مایه عبرت ، حکمت ،  و قدرت خویش قرارداده است و مانیز درجهت  باروری  این حکمت بی نظیر  و ارزشمند  تلاش خواهیم کرد .

انسانها  از وجود طبیعت و درختان همواره  لذت می برند .

با نگاه به درختان  به آرامش  سبکبالی و حس زندگی می رسند .

درختان نبض زمین هستند و مایه حیات انسان ها  و حیوانات  .آنها  با جذب گازهای  سمی از حمله دی اکسید کربن و تولید اکسیژن که یکی از اساسی ترین نیازهای حیات است باعث  دوام حیات انسان  و سلامت چرخه طبیعت می شوند .

  • hooman farahmandazar

درختکاری در ایران  دارای پیشینه ای  از علایق ملی و صنعت  تاریخی است . تاریخ  نشان می دهد که ایرانیان باستان ، جشن های خاصی  داشتند و در این جشن ها  به خاک و زراعت ، درخت و طبیعت  سبز احترام  می گذاشتند و به نوعی این احترام عبادت  محسوب می گردیده است .

  • hooman farahmandazar

 

بهره مندی هایی که از درختان  عاید بشر می گردد بی شمار است و درختان نعمات الهی خداوندگار عالم هستند . امروزه با صنعتی شدن جوامع بشری درختان نقش مهمتری  در زندگی  بشر ایفا  می کنند . 

از سویی مقدمات بیشتر صنعت و فناوری  را موجب  می شوند  از سوی  دیگر به محیط زیست سرسبزی ، طراوت و آبادانی  می افزایند  .

از آسیب بادهای سخت می کاهند هوای پیرامون خود را پاک و آنرا برای تنفس  مناسب می کنند و از گرمای اطراف می کاهند .

  • hooman farahmandazar

قرن هاست که ادمی در سایه شاخسار درختان ا ز شدت گرما و تابش خورشید در امان بوده مانده و از میوه های الوان و شرین آنها  بهره مند گشته است .


آوای پرندگان که در لابلای شاخساران ماوا گزدیده اند روح و جان آدمی را صفا بخشیده و قلب وی را مملو از خوشی و شادابی نموده است .


حتی در دل زمستان سرد نیز بار دیگر به مدد هیمه ای که از شاخه و تنه درختان فراهم آورده  و اتشی که از آنها افروخته باعث گرما بخشی آدمی  شده است .

  • hooman farahmandazar

*برای درختان فواید فراوانی عنوان شده است  از منابع غذایی به اقتصاد و ایجاد اشتغال گرفته تا حفظ  انرژی ، آب ، خاک ایجاد مناظر زیبا و بی بدیل و بسیاری  فواید دیگر که میشود به آنها اشاره کرد

*درخت یکی از زیبا ترین مظاهر خلقت است و نماد آبادانی و شاخص سرسبزی و خرمی و مظهر زندگی و باعث تلطیف هوا و موج آسایش  و رفاه ادمی و صفا و پاکی طبیعت می باشد .


*دین مقدس اسلام بنا بر آیات و روایات و سیره معصومین ع  بر نقش و اهمیت این نعمت عظیم پروردگاه عالم می پردازد.

  • hooman farahmandazar